11 dolog, amit soha ne tegyél a hajaddal!

I18n Error: Missing interpolation value "autor" for "Posztolta {{ autor }} "

Fodrászként sok érdekességgel találkozom ha a hajápolási szokásaikról kérdezem vendégeimet. Ezek nem életveszélyes problémák, de sokszor egy apró változtatás a szokásokon csodákra képes! Olvasd el listánkat, hátha nálad is csak egy rossz mozzanat áll a gyönyörű frizura útjába!


1. ZSÍROS A HAJAD? NE MOSD MEG MINDENNAP!

Ne moss mindennap hajat, ha zsírosodik, inkább próbáld "húzni" 2-3 napra! A faggyúmirigy a haj védelmi rendszerének része és azért van ott, hogy dolgozzon, és termelje a faggyút - a gyakori hajmosással csak túlműködésre készteted. Ha a megfelelő samponnal ritkábban mosol hajat, akkor egy idő után "beáll" majd, és már nem lesz szükséged a gyakori hajmosásra!

via GIPHY

2. FÉRFIAK: NAPI TUSOLÁS ≠ NAPI HAJMOSÁS!

Férfiaknál bevett szokás, hogy a rövid haj miatt akár mindennap, a reggeli/esti tusolás közben hajat mosnak, emiatt felborul a faggyúműködés és elkezd zsírosodni a hajuk. Ez nem csak kellemetlen, de hajhullást is okozhat.

3. NE CSAK EGY SORON!

Fontos az alapos hajmosás, ezért soha ne egy soron moss hajat, hanem legalább kettő, de az sem gond ha 3 soron! A jó frizura alapja, hogy tiszta legyen a haj, ha zsíros marad vagy koszos, akkor utána könnyebben lelapul, tapad, fakó lesz.

via GIPHY

4. NEM A CSOMAGOLÁS ÉS AZ ILLAT A LEGFONTOSABB!

Én is nagyon szeretem, ha valami szép és ízléses, de hajápolási termékeket, és itt most elsősorban a samponra és a balzsamra gondolok, ne az illata és a csomagolása alapján válassz! Sampont mindig a fejbőrtípusodnak megfelelően, balzsamot pedig a hajtípusodra. Például ha van egy száraz fejbőröd, de közben festett is a hajad, akkor a száraz fejbőrt a samponnal tudod kezelni, a festett haj hidratálását és színvédelmét a balzsammal tudod megoldani. A fejbőr és hajszál ápolását külön kezeld!

5. NE CSODÁLKOZZ, HA VIZES HAJJAL ALSZOL EL!

Ha este mosol hajat, és nedves hajjal fekszel le, akkor a hajad úgy fog megszáradni és azt a formát fogja felvenni, ahogy "elfeküdted" a hajad. Hajmosáskor a hajban lévő kötéseket a vízzel felbontjuk, és azt a formát veszi fel, úgy fixálódik, ahogyan szárad. Ha szépen beszárítod, akkor tartósan formás lesz a frizura. Ha csak lefekszel este nedves hajjal, akkor ne lepődj meg, ha össze-vissza áll majd reggel (kivéve, ha pont ez a cél).

6. NE HÍGÍTSD A HAJBALZSAMOT! 

A hajbalzsamot ne csurom vizes hajra, hanem törölköző száraz hajra tedd fel, hogy ne híguljon fel nagyon az anyag, és ki tudja fejteni hatását. Akkor is használj balzsamot, ha rövid a hajad, ez hidratálja, védi és tartósítja a festett haj színét!

via GIPHY

7. BONTSD A HAJAD, ÉS NE TÉPD! 

A haj kibontását a balzsamozás alatt kell megtenni, és ne a tövétől hanem a haj gubancos végétől kezd el kifésülni a hajadat. A hajbalzsamot ne tedd a haj tövére és a fejbőrre, csak a hajszálakra és a haj végére. Használj profi hajkefét, ami kíméli a hajszálakat!

8. CSAK SZÁRAZ HAJAT FORMÁZZ!

Elektromos hajformázó eszköz (hajvasaló, hajgöndörítő, elektromos hajkefe) használata előtt mindig szárítsd meg a hajadat, és soha ne nedves vagy vizes hajon használd ezeket az eszközöket! Ha vékonyszálú a hajad, akkor alacsonyabb hőfokon dolgozz a hajaddal!


via GIPHY


9. NE FÉSÜLD MAGAD OROSZLÁNRA!

Ha göndör hajad van, akkor sose szárazon fésüld, mert oroszlános/rackabirkás lesz! A göndör haj csak vizesen igényel fésülést és inkább hajra való olajjal, kézzel húzd át a fürtöket.

10. KERÜLD A TÚL SOK HAJLAKKOT!

Ha szeretnéd, hogy hajad töve és volumene emelkedjen, akkor úgy fújd be hajlakkal, hogy a fejbőrödre ne kerüljön, csak finoman a tövéhez fújj! Így elkerülheted a ragacsos, letapadt, fakó hatást.

 

via GIPHY


11. HAJZSELÉ ÉS NEM FEJBŐRZSELÉ!

A férfiak gyakran nem kímélik a fejbőrüket a zselézésnél vagy wax használatnál, de ügyelni kell rá, hogy a haj hosszra kerüljön csak az anyagból! A ragacsos styling anyag eltömíti a hajtüszőket, és így nem tud "lélegezni".

 

Ha kérdésed van, fordulj hozzánk bizalommal, ha pedig tetszett a cikk, oszd meg másokkal is! 

← Régebbi blogbejegyzés Újabb blogbejegyzés →Kommentelj