A hajmosás fontos és helyes 4+1 lépése

I18n Error: Missing interpolation value "autor" for "Posztolta {{ autor }} "

Hajgyógyászként nagy hangsúlyt fektetek a tudatos haj-, és fejbőrápolásra, hiszen „a jó frizura alapja az egészséges haj és fejbőr”. Apró dolognak tűnhet, de hidd el, fontos részlet, ha nincs alaposan és megfelelően megmosva, ápolva hajad.

Te szeretsz hajat mosni? Őszintén szólva én jobban szeretem, amikor kollégáim mossák, ápolják, készítik el frizurámat (ha már adott a lehetőség a szalonban)! A "kényszerpihenő" alatt azonban nekem is magamnak kell hajat mosni; így viszont van időm, hogy részletekre odafigyelve hatékony legyen a haj-, és fejbőrápolásom. Attól még, hogy itthon vagyok, ugyanúgy figyelek hajam szépségére és ápolására.

Mi történik, ha nem megfelelően mosol hajat?

  • Zsírosodhat hajad, amitől hamarabb lelapul,
  • korpásodhat, hámlani kezd -  nem kell magyaráznom, a tünete nagyon kellemetlen
  • fénytelen és rugalmatlan lesz, emellett a formázás is nehezebb,
  • nagyban befolyásolja frizurád tartósságát és egészséges képét.

A helyes hajmosás lépései

0. lépés - Előkezelés

Kezeld fejbőröd fejbőrtisztítóval! (Bővebb infó a fejbőrtisztítókról hamarosan.)

Kapcsolódó termékek: Fejbőrtisztító*

 

Sokan csak gyorsan bevizezik a hajukat, gyorsan ráteszik a sampont, átdörzsölik és kész… Ehelyett nem elég egy soron hajat mosni első sor a tisztító mosás második az ápoló mosás! Jusson eszedbe, amikor kezeddel valami olajos dolgot fogsz meg és megmosod, van amikor itt is meg kell ismételni a szappanozást langyos vízzel, hogy tiszta legyen a kezed. A hajnál sincs másként…

1. lépés - Sampon 1. kör

Langyos vagy meleg bő vízzel kezd el átnedvesíteni a hajad alaposan! Ez fontos, mert a hajfürdő vagy sampon vízzel működik így indul a tisztító hatás.

Miután átnedvesedett a haj és a felesleges vizet kicsavartad belőle (óvatosan a haj érzékenysége miatt) egyenletesen oszlasd el a sampont hajtövektől a hajvégekig. Általában első soron nem habzik, de attól független tisztít, ne öblítsd, le azonnal jól dörzsöld át mindenütt néhány percig!

Kapcsolódó termékek:

Samponok

 

2. lépés - Sampon 2. kör

Az előző lépést ismételd meg még egyszer, ha szükséges akár kétszer. Akkor tiszta a hajad, ha tövektől a hajvégekig egyenletesen puha a hab.

Hosszú hajnál fontos, hogy a hajadat ne kócold össze, mozdulataiddal kövesd a haj hosszát lefelé húzva.

TIPP: Mielőtt lemosod, szánj rá néhány percet, és masszírozd át a fejbőröd, ez jót tesz a vérkeringésnek és a hatóanyagok hatásos felszívódásának.

TIPP: abban az esetben, ha a fejbőröd zsíros típusú, de hajad hossza száraz, érdemes külön hatóanyagú sampont használni a két területre!

 

3. lépés - Hajhossz ápolása

Amit a balzsamokról és maszkokról tudni kell:

- Először is a hajhosszt külön kell kezelni a fejbőrtől és a hajhagymáktól, mert ez már nem ”élő” rész. Itt azt látod, ami a fejbőrből kinő, és ahogyan bánsz vele.

- Ezek nem fejbőrápolók, tehát csak a hajhosszra használd. Tele vannak tápláló hatóanyagokkal, de a hajtöveket elnehezíthetik és zsírosíthatják.

Mit tegyél? 

Az utolsó samponos öblítés után törölközővel itasd fel a felesleges vizet a hajból, hogy ne híguljon fel az anyag, és a hatás elérje a célját. Óvatos mozdulatokkal masszírozd be a hajhosszba, figyelve rá, hogy ilyenkor nagyon érzékeny a szerkezet a felbomlott kötések miatt (ezt észreveheted, hisz gubancosabb).

Óvatos mozdulatokkal és jó minőségű kefével a hajvégektől kezd el kibontani úgy, hogy a töveket kb. fejbőrtől 3 cm-re ne érje a fésű, ne töredezzen, majd ha sima lesz, tegyél rá még egy pici anyagot, vegyél fel egy turbánt és hagyd, hogy a hatóanyagok kibontakozzanak! 10-20 perc után bő vízzel öblítsd le!

Kapcsolódó termékek:

Balzsamok

Hajkefék

 

4. lépés - Utókezelés

Most jöhet a jól kiválasztott hővédő/hajvégolaj/kifésülést segítő spray vagy nem kiöblítendő ápoló anyagok/formázást segítő stylingok.

Használj típusodnak megfelelő fejbőrampullákat, ha szükséges és lehetőséged van rá, amelyek táplálják hajhagymáidat!

Kapcsolódó termékek:

Hajápolási termékek

 

Jó munkát és szépülést kívánok Neked! Ha kérdésed van, fordulj hozzám bizalommal!

 

 * Hajgyógyászati termék, webshopban nem kapható. Kérjük, érdeklődés esetén írj nekünk!

 

Szombati Szilvia

fodrász, hajgyógyász

"A szép frizura alapja az egészséges haj."

 

← Régebbi blogbejegyzés Újabb blogbejegyzés →Kommentelj