A hajvasalás titkai

I18n Error: Missing interpolation value "autor" for "Posztolta {{ autor }} "

 

A hajvasalás természetes részévé vált az otthoni frizurakészítésnek, de sok tévhit (és persze rossz technika) kering körülötte. Ha tartós, precíz frizurakészítést szeretnél, és olyan hajegyenesítést, ami kitart két hajmosás között, akkor olvass tovább!

Előkészületek

Most nem a reggel belehúzok kettőt a tincseimbe, és rohanok tovább típusú hajvasalásról szeretnék írni neked, hanem arról, hogyan tudod precízen, kíméletes módon, és (a lényeg) tartósan kisimítani, kiegyenesíteni otthon a hajadat.

Először tudatosan (azaz a hajtípusnak megfelelő samponnal, balzsammal, és minőségi hajkefével kibontva és átfésülve) mosd meg a hajadat. Így tudod precízen előkészíteni a hajat a hajszárítás és hajvasalás előtt. Hajszárításnál segít, ha rétegenként szárítod és körkefével formázod a hajadat, ezzel még jobban előkészíted a  hajvasaláshoz. Ne felejts el hővédőt használni bármilyen hővel történő hajformázás előtt, hiszen a haj kiszárítását megfelelő ápolóanyagokkal és eszközökkel tudod csak kivédeni. Bővebben a haj(be)szárításról ITT olvashatsz.

Így lesz tartós a hajsimítás

Miután 100%-osan (!) megszárítottad a hajat (hajat vasalni sem nedves sem vizes hajon nem lehet), kezdődhet a hajformázás. A hajvasaláshoz szükséges 4-5 csipesz, amivel elválasztod rétegenként a hajat. Körülbelül 2 ujjnyi vastagságú tincseket vegyél fel a haj tövétől egy antisztatikus elválasztó fésűvel. A fésű nemcsak a választék készítésben, hanem elővezetőként is segít neked: húzd végig a hajvasaló előtt! Ha eddig kihagytad ezt a lépést, javaslom, hogy iktasd be, mert így a hajat még jobban lesimíthatod, és simább hajfelületet készíthetsz elő vele. Így a hajvasaló és a hő ezt a felületet érinti majd, és a kiálló kis hajszálak és göndör fürtök is még jobban lelapulnak. Nem lesz szöszös a haj, illetve precízebb munkával tartósabb az eredmény is. Minél tartósabb a hajsimítás, annál jobban elkerülheted, hogy többször rá kelljen vasalni a hajra két hajmosás között!

5 tipp, hogy még profibb legyél

  1. A hosszú hajnál a hátsó részeket ne próbáld hátra húzni, mert a kezed nem ér el odáig, inkább kicsit döntsd el a fejed és oldalra a vállad elé hozd a tincset, így kényelmesen a haj tövétől a végéig át tudod vasalni a hajat.
  2. Ha nem szeretnéd, hogy túl lapos legyen a hajtő, akkor a fejtetőnél 90 fokban húzd a hajvasalót, így a hajad töve megemelkedik.
  3. Minél precízebb és vékonyabb hajtincseken dolgozol, annál tartósabban tudod elkészíteni a frizurád, így a következő hajmosásig is tarthat.
  4. Ne használd a hajvasalót zsírosodó vagy styling anyagos (például hajlakkos) hajon, mert akkor ráégeted az anyagokat a hajra.
  5. Miután elkészült a frizura, akkor hajvégápoló használatát ajánlom, mert hidratálja a hőkezelt hajszálakat, és szép csillogó marad a hajvég is. Tökéletes választásn a Mythic oil- Originale Oil Tápláló hajolaj minden hajtípusra, avokádóolajjal és szőlőmagolajjal gazdagított különleges formula a csodálatosan ápolt és fényes, légiesen könnyű hajért. Természetes argán olajat tartalmazó formula a haj káprázatos puhaságáért és védelméért. 

Modern technológia otthoni használatra

Ha most állsz hajvasaló választás előtt, lecserélnéd a régit, vagy ajándékot keresel, akkor ezt figyeld: a Frigga Nano Titánium hajvasaló bár otthoni használatra tervezték, de egy professzionális hajvasalónak is minősül! Nagy előnye, hogy a formája és lapjai úgy vannak kialakítva, hogy a lehető legprecízebben tudj a hajaddal dolgozni. Antisztatikus és "gumírozott" a bevonata, kényelmesen fogható. Extra vékony, és szupergyorsan felmelegszik, és a hőelosztás a simítófelületeken egyenletes. Bátran rábízhatod tincseidet!

Gyakorolni kell

Valljuk be, otthon nehezebb magunknak elkészíteni a frizuránkat! De ezért igyekszem a tippekkel, tanácsaimmal segíteni, hogy úgy tudd a hétköznapokban is elkészíteni a hajadat, mintha épp a fodrásztól jöttél volna ki. Nem biztos, hogy elsőre sikerül, de gyakorlat teszi a mestert, szóval még egy tanács: kitartás. Jó gyakorlást! :)

 

Ha kérdésed van, fordulj hozzánk bizalommal és garantáltan 24órán belül szakértőnk válaszol.

 

← Régebbi blogbejegyzés Újabb blogbejegyzés →


Komment


  • Vasalás előtt mivel szabad bekenni a hajat?


Kommentelj