A tudatos férfi hajápolás

I18n Error: Missing interpolation value "autor" for "Posztolta {{ autor }} "

Számomra nagyon nagy öröm, hogy a mai világban a férfiak egyre tudatosabban ápolják a hajukat, odafigyelnek a külsejükre és arcbőrük ápolására. Ezt tapasztalom a mindennapokban férfi vendégeimnél is, és ők ihlették ezt az írást is - nézzük, mit tehetsz te is, hogy tudatosabb legyél a mindennapi hajápolás során!

"Hm, ez jó lesz!'

A férfiak általában azzal mosnak hajat, ami éppen a zuhanyzóban a kezükbe akad, vagy illat szerint választanak, esetleg a párjuk vásárol nekik. Ha eddig te is hasonlóan választottál sampont, fogadd meg a tanácsom: ettől sokkal tudatosabban ápold a fejbőrödet és hajadat!

Ezért válassz személyre szabott kezelőanyagot

Nem véletlenül erősködök a speciális, férfi hajápolás és a fejbőröd típusához igazított samponhasználat mellett! Minden férfinek hajlama van a genetikai kopaszodásra, az ezt okozó hormonok által termelt enzim mindenkinél jelen van. Az már egyéni, hogy kinek mikor indul el a kopaszodás, de felgyorsíthatja a folyamatot a nem megfelelő hajápolás, az életmód, vagy a stressz.

Így előzd meg a nagy kopasz foltok kialakulását!

Vendégeimnek (kifejezetten hosszú távú használatra) olyan sampont ajánlok, ami ezeket az enzimeket (amelyek a kopaszodásért felelősek) blokkolják a tüszőben, ezáltal lassítható a folyamat. Nagyon nagy hangsúlyt kell fektetni a megelőzésre, mert ha egyszer elindul a kopaszodás, azt nem tudjuk visszafordítani. Akinek előrehaladottabb már, annak kúraszerű, koncentrált hatóanyagú kezeléseket ajánlunk, hogy lassítsuk az elindult folyamatot.

Férfi haj trendek 2017/2018

Férfi haj trendek 2017/2018 (Forrás: gurilla.net)

Haj- és szakállformázás tippek a mindennapokban

Miután megmostad, majd megszárítottad a hajadat, jöhet a formára szárítás! Ez egyáltalán nem olyan bonyolult, mint amilyennek elsőre tűnhet! Visszajöttek a divatba a hosszú vagy hosszabb tetejű frizurák, ezeket formára szárítva (hajszárítóval és hajkefével) tudod tartóssá tenni. Ajánlom hozzá a mini ionos hajszárítót, mert könnyű, kis helyet foglal, a hozzá tartozó szűkítő fej a levegőt egy irányba tereli, és ezért kényelmes használni.

Nagyon divatosak a szakállak, amelynek különböző hosszúságai és formái vannak. Érdemes speciális ápoló olajakat használni a szakáll és arcbőr védelmének és hidratálásának érdekében. Ajánlom többek között az Argán Gold olajat, amely hajra, szakállra és arcbőrre is kiváló, és nincs semmilyen illata.

Férfi szakáll trend 2017/2018 (Forrás: gurilla.net)

Otthoni szakálligazításhoz jó választás az iCare csomag, ami egy 3 részből álló férfi szőrvágó szett. Hogy ne kelljen pluszban takarítani vagy éppen ne borítsd ki párodat, hogy mindenfelé, össze-vissza szakálldarabok találhatóak a fürdőszobában, használj speciális tükörre illeszthető beterítő kendőt. Ha precíz kidolgozású, tartós és egyben elegáns borotvát használnál, próbáld ki a SHAVE-LAB német gyártmányú exkluzív borotvákat!

 

Ha kérdésed lenne még a férfi hajápolással kapcsolatban, írj nekünk, ha pedig tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

 

← Régebbi blogbejegyzés Újabb blogbejegyzés →Kommentelj