Ez történik télen a hajaddal!

I18n Error: Missing interpolation value "autor" for "Posztolta {{ autor }} "

Te is észrevetted, hogy télen a hajvégeid szárazabbak, a frizurád hamarabb elveszti volumenét, és mintha a fejbőröd is zsírosabb lenne? Most elárulom, mi történik ilyenkor a hajaddal!

EZ TÖRTÉNIK A SAPKA ALATT

A hideg idő hatására a fejbőrben is összehúzódnak az erek, és így lassul a vérkeringés, romlik a fejbőr anyagcseréje, és ez különböző fejbőrproblémákat idézhet elő (korpásodás, száraz fejbőr, zsírosodás, stb.). A téli időszakban a faggyútermelés megnövekedik a fejbőrödben, ami egy teljesen természetes folyamat, mert így védekezik a hideg ellen. Fokozódhat a zsírosodás amiatt is, hogy ebben az időszakban többször hordasz sapkát vagy kalapot, és a hajvégeid a téli időjárási körülmények miatt valószínűleg szárazabbak, kiszöszösödnek.

TÉLI HAJÁPOLÁS

A téli hajápolásnál is nagy gondoskodás kell a fejbőrnek és hajvégeknek is. Hajgyógyászattal kapcsolatos tapasztalataim azt mutatják, hogy nagyon fontos a tudatos fejbőrápolás, amit a szalonban úgy alkalmazok, hogy a téli időszakban többször használok speciális fejbőrtisztítást (hajmosás előtti előkezelést), ami megtisztítja a fejbőrt az elhalt hámrétegektől. (Ezzel a korpásodást is jobban tisztíthatjuk, amely a haj védekezése miatt szintén gyakori télen). Az előkezeléssel a vérkeringést is serkentjük, illetve a a haj oxigénellátását segítjük ezzel. Mint ahogy az arcbőrnek is szüksége van radírozásra, úgy a fejbőrnek is szüksége van az ilyen típusú tisztításra, "radírozásra".

Azt javaslom, hogy télen többször moss hajat a fejbőr típusának megfelelő, aktív növényi hatóanyaggal rendelkező samponnal. A zsírosodás tünetmentesítésére ajánlom a citromfű, levendula, rozmaring, zsálya, borsmenta összetételű samponokat, melyek fejbőrnyugtató hatásúak, valamint amelyek pH értéke megfelel a fejbőr pH értékének, tehát ne legyen lúgos (ha pH értéke nagyobb, mint 7). Figyelj arra is, hogy ne legyen kénes, citromsavas a sampon, mert az is összehúzza a tüszőket, és kiszárítja a fejbőrt. Ha teheted, válassz professzionális, hajgyógyász által ajánlott termékeket - ezeknek kicsit magasabb az áruk, mint a drogériákban kapható termékeknek, de a hatóanyag tartalom és speciális összetétel miatt sokkal hatékonyabbak.

FRIZURAKÉSZÍTÉS ÉS IGAZÍTÁS

A frizurakészítéssel kapcsolatban fontos, hogy még nagyobb figyelmet kell arra szentelni, hogy jó alaposan megszárítsd a fejbőrödet és hajadat (hogy ne "fázzon meg" a fejbőr). A sapka és a kalap is okozhatja, hogy a frizura lelapul, ilyenkor ajánlom a hajsimító elektromos hajkefét. Ezt használhatod a hajtövek megemelésére, vagy ha összeugrik a pára hatására a hajad, a hajvégek pedig szöszösebbek, akkor az elektromos hajkefével szépen át tudod simítani. Tegyél a hajvégekre 2-3 pumpányi bio argán olajat, hogy hidratált és puha legyen!

 

Ha kérdésed lenne még a téli hajápolással kapcsolatban, írj nekünk, ha pedig tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

← Régebbi blogbejegyzés Újabb blogbejegyzés →Kommentelj