Hajápolási rutin 2.0

I18n Error: Missing interpolation value "autor" for "Posztolta {{ autor }} "

A professzionális rutin oldalon magasabb szintre emeljük a hajápolást.  Ezúttal azt nézzük meg, mikor érdemes fejleszteni a rutinon, és mindezt mikor, mivel és hogyan tedd.

Előző cikkemben az alap hajápolási rutinról írtam, mivel és hogyan érdemes kialakítani otthoni rituálédat a hajad szépségéért és egészségéért. Ezúttal azt nézzük meg, mikor érdemes fejleszteni a rutinon, és mindezt mikor, mivel és hogyan tedd.

(Fotó: Roberto Nickson)

 

Az alábbi témákat érintjük:

1. Fejbőrtisztító előkezelések, fejbőrradírozás

2. Ampullás kezelések

3. Fejbőrpakolások

4. Hajhossz kezelések

5. Turbózd fel hajmaszkod!

6. Belülről is töltekezz!

Mikor van szükség a rutin kiegészítésére?

  • Ha nem vagy megelégedve hajad állapotával, nem elég az alap hajápolási rutin, például mert nagyobb dózisú vegykezelésnek van kitéve a hajad.
  • Még nagyobb védelmet szeretnél adni hajadnak, mert sűrűn használsz elektromos eszközöket (hajvasaló, göndörítő, elektromos kefe).
  • Kombinált a fejbőr típusod.
  • Az átlagnál gyorsabban zsírosodik a hajad.
  • Hámlik a fejbőröd (seborrhea).
  • Szokatlan hajhullást tapasztalsz.
  • Szeretnéd megelőzni az öregedési folyamatokat.
  • Erősíteni szeretnéd a hajad.

Építsd be rutinodba kúraszerűen az otthon is megvalósítható hajmegújító programokat, olyan professzionális termékekkel, amelyeket otthoni használatra fejlesztettek ki. Egytől egyig mindet leteszteltem, ezáltal osztom meg veled.

Hajad állapotától függően 3-8 héten át is lehet alkalmazni, évente többször megismételheted, így több hatóanyaggal támogatod a kívánt eredményt.

1. Előkezelő:

Hajmosás előtt előkészítheted fejbőrödet a hatóanyagok hatékony felszívódásához, emellett vérkeringés serkentésére is kiválóan alkalmas, ha hetente egyszer-kétszer fejbőr előkezelőt alkalmazol. Fontos hogy hajhagymáid is lélegezzenek. Erről itt írtam bővebben.

2. Fejbőrpakolás:

Ugyan úgy, mint a hajvégeknek, fejbőrödnek is jól esik egy frissítő/ápoló pakolás, serkentő vagy hidratáló hatás. Amire itt nagyon figyelj: kifejezetten fejbőrre alkalmas terméket használj, mert amint említettem előző írásaimban, külön hatóanyagokra van szüksége a fejbőrnek és a hajvégnek!!!

3. Ampullás kezelések:

Általában az ampullák nagyobb százalékú hatóanyag tartalommal rendelkeznek, így a kezelések hatását felgyorsítják.

4. Töltsd fel a hajvégeket 3 hetes intenzív kúrával

Hetente egyszer kezeld hajvégeket koncentrált hatóanyagokkal, amelyek megerősítik a haj szerkezetét, erősebb, hidratáltabb lesz hajad tőle. Megóvja a töredezéstől, ami a hajnövesztésben elég nagy akadály szokott lenni. Érdemes 3 héten keresztül alkalmazni balzsam vagy maszk használata előtt.

5. Egy jó koktél a hajadnak?

Turbózd fel maszkod koncentrált hatóanyaggal!

Hajpakolásodat kiegészítheted intenzív hatóanyaggal, így nem csak extra tápanyagot biztosítasz, hanem egy kezelésen belül több oldalról támogathatod hajadat. Az elsődleges problémára a pakolások nyújtanak megoldást, a másodlagos problémához a shot-ok nyújtanak megoldást.

Például szőkített hullámos hajad van és szeretnél egyenesebbet vagy elkerülni a szöszös hatást, akkor használhatod a következő kombinációt:

Blondie maszk + Liss shot

Száraz, festett hajad több hidratálást és színvédelmet igényel:

Vitamino Color Mask + Repair Shot

6. Belülről is töltekezz!

Tápláld a hajad belülről is: a megfelelő táplálkozás a hajunkra is hatással van. Figyelj, hogy az aktuális évszaknak megfelelően válogasd össze a vitaminokban gazdag ételeidet. Érdemes hallgatni szervezetünkre: ha megkívánunk bizonyos ételeket, az jelzés értékű lehet.

Támogasd hajad és bőröd egészségét értékes fehérjékkel akár táplálékkiegészítő formájában. Ezeket a termékeket azért egyszerűbb használni, mert kifejezetten haj és bőr számára szükséges „vitaminokat” tartalmazó alapanyagokból válogatták össze.

Keratin és kollagén terápia a haj építőköveivel

Tapasztalatok azt mutatják, hogy a kúrát 3 hónapig ajánlott C-vitamin támogatásával végezni.

Keratin szerepe a hajban:

  • A haj 97%-a keratin fehérje, ami hajad rugalmasságáért, erősségéért, fényéért felelős.
  • Víz megkötő tulajdonsággal rendelkező esszenciális fehérje, amely segít megőrizni a bőr és a fejbőr rugalmasságát.

A hajhagymák a bőr középső irha rétegében helyezkednek el, melynek 90 százalékát kollagén alkotja. Fontos, hogy a hajhagymákat körülvevő szövetek rugalmasak maradjanak, így nem gyengül a vérkeringés, a tápanyagok eljutnak a gyökerekhez (a hajat az intenzív vérkeringés által a hajhagymákat tápanyagban gazdag vér táplálja).

__________________________

Ha kérdésed van vagy elakadtál, bátran kérj segítséget

Ha tetszett a cikk oszd meg másokkal is, hogy másoknak is segítségére legyen! 

Szombati Szilvia

fodrász, hajgyógyász

"A szép frizura alapja az egészséges haj."

 

← Régebbi blogbejegyzés Újabb blogbejegyzés →Kommentelj