Haj(be)szárítás otthon!

I18n Error: Missing interpolation value "autor" for "Posztolta {{ autor }} "

Nem úgy áll a frizurád ahogyan szeretnéd? Valljuk be őszintén, hajlamosak vagyunk halogatni a hajápolási rituálénkat, mert elég macerás és időigényes, ráadásul némi hozzáértést is igényel a folyamat. Viszont megéri a ráfordított idő és energia!

Miért fontos hogy jól csináld a hajszárítást?

Nagyon egyszerűen fogalmazva: először is, hogy ne fázzon meg a fejbőröd, másrészt így tudod elérni az áhított formát!
A hajban elsődleges kémiai kötések vannak, ami a haj formáját adja; ezek a kötések a hajmosásnál felbomlanak, száradás folyamatára újrarendeződnek és a haj azt a formát veszi fel, ahogyan megszárad.
Biztosan veled is előfordult már, hogy nedves hajjal feküdtél le aludni, és reggelre elfeküdted a hajad, amitől az össze-vissza állt másnap. Az sem szokott segíteni, amikor nem jó a hajszárítási technikád: rosszul vagy rossz eszközökkel próbálod meg formázni a frizurádat.

Legyél profi az otthoni hajápolásban!

Otthoni hajszárításhoz ajánlott top termékeink

 

1. Miután elvégezted a helyes hajmosást és ápolást (lásd korábbi írásomat), bemasszíroztad a fejbőrampullát* és a hővédőt felvitted a hajhosszra, kezdődhet a formázás!
2. Szárítsd elő a hajad kb. 70-80%-ra, így könnyebb, mint egy csurom vizes hajat kefével szárítani (hullámos, göndör hajnál ez inkább 60%).
Tipp 1: ha szeretnél egy kis push-up-ot, fejjel lefelé is száríts a tövekhez!
3. Készíts rétegenként felválasztásokat, kb. 4-5 rétegben tűzd fel hajadat csatok segítségével!
Tipp:
Antisztatikus fésűvel dolgozok, amelynek elején ki van alakítva egy távolabb lévő fog, így még precízebb választékot lehet vele készíteni!
4. Válaszd ki a legmegfelelőbb nagyságú és minőségű kefét ami illik frizurád elkészítéséhez! Mi a szalonban ezeket használjuk: Hajkefék
5. Vékony-közepes vastagságú tincseidet kezd el formázni, ami ne legyen szélesebb mint a hajkefe! Formálhatod egyenesre húzva vagy laza loknikat is készíthetsz.
Tipp: a hajszártót mindig a kefe előtt tartsd, és használj szűkítőt, hogy ne fújja szét a hajszálakat (hosszú hajnál)! Hátsó tincseidet válaszd középen, így oldalra húzva jobban hozzá tudsz férni.
A push up hatásért, használj körkefét a töveknél
6. A fejtetőhöz érve érdemes megemelni a hajtövet, hogy ne legyen lapos: a körkefét tedd a hajtőhöz és néhány centire elemelve irányítsd rá a levegőt, majd hagyd kihűlni!
7. Ha szuper egyenes frizurát szeretnél hajszárítás után használj hajvasalót!
8. Ha loknis kedvedben vagy, használj göndörítővasat és csempéssz bele egy kis huncutságot! :)
__________

* Hajgyógyászati termék, webshopban nem kapható. Kérjük, érdeklődés esetén írj nekünk!

 

Szombati Szilvia

fodrász, hajgyógyász

"A szép frizura alapja az egészséges haj."

 

← Régebbi blogbejegyzés Újabb blogbejegyzés →Kommentelj