Hajkefe kisokos

I18n Error: Missing interpolation value "autor" for "Posztolta {{ autor }} "

Nagy a választék fésűk és hajkefék terén. Olvasd el írásunkat, ha te is tanácstalan vagy, melyiket válaszd hajtípusodhoz vagy melyik illik  mindennapi hajformázásodhoz!

HAJTÍPUS SZERINT

Vékonyszálú haj esetén a leggyakoribb probléma, hogy a haj lelapul, nincs igazán tartása. A dús hatás elérésének érdekében érdemes körkefét használni a hajformázásnál, és lapos, párnás hajkefét hajszárításkor hajtő megemeléséhez, illetve a rendszeres fésülködéshez, hiszen ettől csak ragyogóbb lesz a haj. Leginkább a vékonyszálú hajra jellemző, hogy statikus, azaz a fésülködés során "feltöltődik" és száll - annak érdekében, hogy ezt megelőzd, használj antisztatikus tulajdonsággal bíró hajkefét.

Közepesen vastag haj esetén (amennyiben az egészséges) kevésbé okoz problémát a szép tartás - arra kell csak figyelni, hogy megőrizd a haj puhaságát, fényét. Használj vaddisznósörtés hajkefét, mely természetes módon őrzi meg hajad simaságát, illetve a faggyúmirigyek által termelt olajos anyagot el tudod juttatni a hajszálakra, amely védi azokat a károsító környezeti hatásoktól.

Vastagszálú haj esetén masszív, de kíméletes lapos hajkefét válassz, és mindig óvatosan bontsd a hajat. Mivel ennél a hajtípusnál mind a hajszárítás, mind a hajformázás tovább tarthat (főleg, ha nem megfelelően csináljuk), így érdemes néhány trükköt elsajátítani. Szárítsd meg a hajad, de mielőtt teljesen száraz lenne (kb. 80%-ig), válaszd szét fésűvel tincsekre, és körkefe segítségével formázd. Ha loknikat formázol, mindig hagyd a tincset kihűlni vagy ha van hideg levegős funkció a hajszárítón, akkor fújj rá egy kicsit, ezután húzd csak ki óvatosan a kefét a tincsből.

FUNKCIÓ SZERINT

Sűrű fogú fésű

A hajtincsek precíz elválasztásához és copfkészítéshez a legideálisabb, és nagyon jó kiegészítője a hajvasalásnak, ha előfésüléshez használod.

Ovális, párnás hajkefe

Minden hajtípushoz kiváló - minél minőségibb a hajkefe, annál inkább számíthatsz a simább és fényesebb hajra. Használhatod kíméletes hajkibontáshoz, azaz a gubancok eltávolításához, napi fésülködéshez, illetve hajmosás során az ápolószereket egyenletesebben tudod eloszlatni vele.

Körkefe

A frizurakészítés segédeszköze - a jobb körkefék megtartják a hőt, ezzel is segítve a hajformázást. Kihagyhatatlan kellék beszárításhoz, hajtő emeléshez vagy loknik formálásához. 

← Régebbi blogbejegyzés Újabb blogbejegyzés →Kommentelj