Hogyan fesd be a hajad otthon, ha a fodrász átmenetileg nem opció?

I18n Error: Missing interpolation value "autor" for "Posztolta {{ autor }} "

Nagyon sok kérdés és kérés érkezett hozzám az otthoni hajfestéssel kapcsolatban. A leggyakoribb kérdés: "Mit tegyek az ősz hajszálaimmal és lenövésemmel?" Ez a "kisokos" azoknak szól, akik még soha nem fogtak bele otthoni hajfestésbe, de megoldást keresnek a kialakult helyzetben ősz hajszálaikra vagy kifakult hajszínükre.

Sokszor halljuk, hogy "fogadd el a természetességet", "így is szép vagy", stb. Ezzel valamilyen szinten egyetértek, mindeközben (főleg szépségszalon tulajdonosként) megértem azokat a hölgyeket, akik megszokták, hogy szakemberre bízzák az ősz hajszálak eltüntetését vagy az új hajszínek elkészítését.

Az igazság az, hogy nem vagyok híve az otthoni hajfestésnek. Elárulom, hogy számomra is ez volt az első alkalom, hogy otthon, magamnak festettem be a hajamat. Biztosan tudtam volna tanácsot adni nektek enélkül a tapasztalás nélkül is, de ha már így alakult, belevágtam.

Ha nem akarsz hajat festeni, de megoldást keresel az ősz hajszálakra

Színezés - Hair Touch Up 

Átmeneti megoldást nyújt a mai termékfejlesztésnek köszönhetően a „hajbox” (mi így hívjuk). Ez olyan színező haj spray, ami egy hajmosásig eltünteti az ősz hajat. Ezzel a megoldással időt nyersz a hajfestésig, nálunk nagyon népszerű! Ezekből is léteznek professzionális készítmények, mint például a L'Oreal Hair Touch Up Spray. Több színben kaphatóak, ha bizonytalan vagy a hozzád illő színben, egyeztess fodrászoddal!

Ajánlatunk május 31-ig:

Ha nálunk vásárolsz Hair Touch Up színezőt, ajándék professzionális mini sampont és maszkot küldünk ajándékba!

Frizura

Különböző módszerekkel copfozd, kontyozd a hajadat! Használj hajkiegészítőket, hajpántokat hozzá, hogy feldobja a frizurádat!

Hajformázó eszközöket itt találsz!

Hajápolás

Ápold a hajad, főleg ha már kicsit megfakult, fénytelen a hajad színe! Töltsd fel energiával!

Hajápolási termékeket itt találsz!

Hajfestés előtt

Néhány szóban szeretnélek beavatni abba, hogyan működik a hajfestés, azért, hogy megértsd, miért kell hozzá szakértői segítség és professzionális termékek használata!

Először is a hajfestés nem csak annyiból áll, hogy a palettából kiválasztasz egy színt, ami tetszik, összekevered, ráteszed a hajadra, és olyan lesz. Ha ez ilyen egyszerű lenne, nem is lenne ránk szükség. :)

A hajszínek szám kódrendszerben működnek, a színmélységet és színárnyalatot jelzik. A számok mutatják milyen pigmentáció található az adott festékben. A színelmélettel is tisztában kell lenni, mert nem mindegy milyen hajszínre milyen számú festéket teszünk.

Röviden: amikor hajfestés előtt felmérjük az igényeket és kezedbe adjuk a színskálát, ilyenkor azt nézzük meg, hogy milyen típusú színek állnak közel hozzád, majd a kódrendszerból és a hajad színét felmérve a színelmélet alapján fogjuk tudni, hogy melyik hajfestéket tegyük fel a hajadra, hogy a megbeszélt végeredményt kapjuk. 

Mi szakemberek ehhez nagyon sokat tanulunk és folyamatosan fejlesztjük magunkat.

Az otthoni hajfestés lépései

0. lépés

Kérj szakértői segítséget, ha van rá lehetőséged, mert így nem nyúlsz mellé a színválasztásban. Szerezd be a hajfestéket és a hozzá szükséges hidrogén-peroxidot.

Eszközök: ecset, tál, gumikesztyű, választó fésű, csat, konyhai mérleg, ápoló anyagok, törölköző és olyan pólót húzz fel, amit nem sajnálsz, ha festékes lesz.

1. lépés

Keverd össze az anyagot az utasítás szerint!

2. lépés

A festék felvitele: csak a hajad tövét fesd be, ne felejtsd el, az őszhaj fedése az elsődleges szempont! 

Válaszd el a hajad a fejtetőnél vízszintesen így kapsz egy "első részt" és "hátsó részt".

Első rész: A fejtetőn középen készíts választékot, és ezt követve a fül irányába lefelé haladva vékony tincsenként kezd el festeni a lenőtt részt: egyik oldal majd másik oldal.

Hátsó rész: A fejtetőtől a tarkó felé vízszintes vékony tincsenként haladj lefelé, így vidd fel az anyagot.

Hatóidő általában 30-35 perc, de a használati útmutatót vedd figyelembe! A hatóidőt a befejezés idejétől számold! 

3. lépés

Jöhet a hajmosás és ápolás! 

Hajápolási termékeket itt találsz!

 

Mit ne csinálj?

Ne kezdj most újításba!

Ne vastag tincseket fogj!

 

Hajfestéssel kapcsolatos online konzultáció vagy hajfesték rendelés esetén kérlek, az alábbi e-mail címen keress: info@szombatiszilva.hu

 

Szombati Szilvia

fodrász, hajgyógyász

"A szép frizura alapja az egészséges haj."

← Régebbi blogbejegyzés Újabb blogbejegyzés →Kommentelj