Így stimuláld energiacsatornáidat!

I18n Error: Missing interpolation value "autor" for "Posztolta {{ autor }} "

Ahogy szoktam mondani, hajunk a szervezetünk tükre; fejbőrproblémáink külső és belső (testi, lelki) folyamatainkkal függnek össze. Ezúttal a lelki oldaláról közelítjük meg a haj-, és fejbőrápolás témáját, méghozzá a hagyományos kínai orvoslás szemével.

A fejbőr és a meridiánpontok

Az emberi test felszínén háló formájában elhelyezkedő energiacsatornákat meridiánoknak nevezzük, melyeken át keringő életenergia fut, a csí. A meridiánok szerveink működésével kapcsolódnak össze, és azok egészséges működéséhez járul hozzá a csí harmonikus áramlása. Ha ez a harmónia felborul, blokkok lépnek fel, mely szervezetünk egészséges működését befolyásolja. Ezek különböző tünetekkel járhatnak. Ennek a felborulásnak az oka lelki és érzelmi eredetű, mint például a stressz vagy a félelmek.

A haj nagyon érzékenyen reagál szerveztünk változásaira. Vannak olyan esetek, belső, lelki folyamatok amikor észlelhetünk tüneteket, mint például hajhullást, zsíros vagy száraz korpát, gyulladt fejbőrt. A fejen elhelyezkedő meridián pontok megfelelő stimulálásával az életenergia elakadását megszüntethetjük, így a csí áramlása elindulhat újra. Nagyban segíthet még egy frissítő lazító fejmasszázs, amely a vérkeringést is serkenti. A kínai orvoslás is alátámasztja, hogy a fésülködés is segíthet a meridián pontok stimulálásában. 

Természetesen a modern életmód megköveteli a preventív hajápolást, így a haj-, és fejbőrtípusunknak megfelelő kezelések segíthetnek megelőzni a különböző fejbőrproblémákat. A modern haj-, és fejbőrhigiéné, és kezelőanyagok is hozzájárulnak a tünetmentesítéshez, amennyiben már kialakult valamilyen probléma.

Marokkefe, amit a Hagyományos Kínai Orvoslás ihletett

Az ikoo hajkefék szerkezetének kialakítását a Hagyományos Kínai Orvoslás alapelvei ihlették, hogy tökéletes wellness élményt nyújtsanak. Az üzletben is nagy szeretettel használjuk őket. Praktikus marokkefe formájú kidolgozása (nincs nyele) kényelmessé teszi a fésülködést és megkönnyíti szállítását. Az ikoo hajkefék előállítását nem csupán a design és a minőségi anyagok, hanem a fejbőrre gyakorolt hatása is befolyásolta. A hajkefe fogainak elrendezését a hagyományos kínai orvoslás befolyásolta, vagyis az, hogy megfelelően tudják stimulálni a fejen található meridián vonalakat.

ikoo hajkefék bevetésre készen az üzletben

Azt hiszem már tudjátok, hogy minden termékünket teszteljük, és csak olyan eszközöket ajánlok nektek, amelyeket én is szívesen használok magánemberként vagy akár a fodrászüzletben. Az ikoo hajkefe azért is nagyon nagy kedvencem, mert gyönyörű, modern, formatervezett és valóban egy kis ékszer. Az utazóváltozat (pocket) nem foglal sok helyet, így mindenhova magammal vihetem! 

Mexikóból kaptuk a képet kedves vásárlónktól :)

 

Ha kérdésed lenne még a témával kapcsolatban, írj nekünk, ha pedig tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

← Régebbi blogbejegyzés Újabb blogbejegyzés →Kommentelj