Őszi hajhullás: ne ess pánikba!

I18n Error: Missing interpolation value "autor" for "Posztolta {{ autor }} "

Minden nő rémálma a hajhullás, de ne izgulj, ez ősszel természetes! Cikkünkből kiderül, miért.

Mi történt hajunkkal a nyáron?

A nyár és a kellemes koraősz napsugarai a D-vitamin raktárainkat feltöltötték, ez pedig kedvező hatással volt fejbőrünkre. Talán te is tapasztaltad, hogy hajad (és körmöd) gyorsabban nőtt ebben az időszakban. 

A hajvégekre azonban épp ellenkezőleg hat a strandolás, tengervíz, vagy az erős nap: kiszárad, fénytelen lesz. Éppen ezért, ha még mindig érzed ennek hatásait, akkor hajmosás után egy kicsit többet törődj a hajszálak hidratálásával. Hajmosás után jól itasd fel a felesleges vizet a hajadról (törülköző-száraz haj) és jól masszírozd bele a hajvégekbe a balzsamot vagy pakolókrémet, megfelelő hajkefével (vásárlóink kedvence: a vaddisznósörtés hajkefe) kíméletesen fésüld bele a hajszálaidba! Egy picit több anyagot is rajtahagyhatsz 10-15 percig a hajadon. Ha SOS hajregenerálás kell, akkor szakember által ajánlott extra hajterápiákat is érdemes igénybe venni ilyenkor.

Így vigyázz ősszel a hajadra!

Ősszel a szervezetünk is készül az évszakváltásra, ilyenkor jobban hullik a hajad vagy több hajszál marad a fésűdben. Pánikra semmi ok, ez egy természetes folyamat. Ilyenkor kevesebb a napsütés is, azaz kevesebb D-vitaminhoz jut a szervezet. Az általános, természetes hajhullás 50-100 hajszálat jelent, de ebben az átmeneti, őszi állapotban 1-2 hónapig nagyobb mértékű lehet.

A szalonban a vendégek hajkezelésénél előkészítjük a fejbőrt az őszi/téli időszakra hajgyógyászati termékekkel. A hajhagymákat tápláló samponokkal és fejbőrkezelésekkel szoktuk tuningolni, amik a szükséges ápoló anyagokat pótolják. 

A táplálkozásodra is érdemes odafigyelni, egyél sok idényszerű zöldséget és gyümölcsöt, valamint ne feledkezz meg a megfelelő folyadékbevitelről sem. 

Eddig megszoktuk azt, hogy gyönyörűen süt a nap, és sokszor hagytuk magától megszáradni hajunkat a meleg időben. Most már nagyon fontos, hogy figyelj rá, hogy tökéletesen szárítsd meg a hajadat, hogy ne fázzon meg fejbőröd!

Az is jó hatással van a fejbőrre, ha hajmosásnál tudatosan masszírozod fejbőrödet.

Fontos, hogy tápláld hajad kívül-belül tudatosan; ha a hajhullásod nem volt erős nyáron, és az ősz végével enyhül, akkor ne aggódj!

 

_____________


SZAKÉRTŐ

Szombati Szilvia

fodrász, hajgyógyász

"A szép frizura alapja az egészséges haj."

 

 

← Régebbi blogbejegyzés Újabb blogbejegyzés →Kommentelj