Őszi pára-para

I18n Error: Missing interpolation value "autor" for "Posztolta {{ autor }} "

Veled is előfordul ősszel, hogy a reggel gondosan megformált frizurád akár már az ajtón kilépve összeesik, szöszösödik, behullámosodik, stb.? Az időjárás különböző elemei valóban hatással lehetnek hajunkra, de különböző módokon megpróbálhatunk védekezni ellene. 

Mi történik a hajszálakkal nyirkos időben?

A haj formájáért a hajszálakban lévő ún. elsődleges kötések felelősek. Ezeket a kötéseket a víz (adott esetben a pára) felbontja. Hő segítségével újrarögzítjük a kötéseket, így adunk új formát hajunknak (például amikor göndörítő vasat használunk). Ahhoz, hogy ez „jól sikerüljön”, fontos a hajtípusunknak megfelelő alapos és tudatos hajápolás és hajformázás.

Míg a hajmosás teljesen felbontja ezeket a kötéseket, addig a pára csak éppen "megbolygatja" a hajad formáját, de ez éppen elegendő ahhoz, hogy száraz, szöszös, lelapult, fénytelen vagy göndör haj esetében megnyúljanak a hullámok, göndör fürtök, tehát javításra szoruljon a frizurád. Biztos neked sincs kedved mindennap elölről kezdeni, hajat mosni, beszárítani a frizurádat (ami nem is túl egészséges a fejbőrnek sem).

Hogyan lehet a párát taszítani?

Mint mindig, az alapoktól kell kezdenünk, azaz a hajmosásnál. Már az ápoló termékek választásánál is vedd figyelembe a párataszító hatást: érdemes nyirkos időszakban szezonálisan áttérni ezekre a termékekre.

Ha egyenes vagy hullámos hajad van, használj párataszító sampont, balzsamot vagy maszkot, amelyek extra hidratáló anyagokat tartalmaznak. Ezek védőréteget képeznek a haj felszínén, ezzel is távol tartva a párát.

Göndör hajnál két lehetőség van:

  • Göndörre formázod, amelyhez göndör hajra való ápolókat javasolt használni, hogy összetartsa és hidratálja a fürtöket.
  • Amennyiben göndör hajadat egyenesíteni szeretnéd, akkor egyenesítő hidratáló ápolókat használj. A göndör haj mindig jobban igényli a hidratálást és a párataszítást.

Mindig használj hajszárítás előtt hajsprayt, krémet, amit nem kell kiöblíteni a hajból! Így biztosított a tökéletes hidratáló hatás, és tartósabb lesz a szárítás is. 

Az ajánlott termékeket megtalálod a cikk végén kategóriákba rendezve! :)

Tippek, ha rá kell javítanod a frizurádra:

Ne feledd, ha ezt a megoldást választod, hajmosásnál tegyél hővédőt a hajadra! A leghatékonyabb, ha hőhatással formázod újra hajad, de csak módjával és a mindennapi rutinod közé ne tedd hozzá!

Laza, sima frizura:

Erre leginkább megfelelő, ha van elektromos hajkeféd és gyengéden átsimítod vele kiszöszösödött frizurád, vagy ha éppen lelapult, akkor a tövét újra tudod emelni.

Egyenes haj:

A hajvasalást se vidd túlzásba! Nagyon figyelj a megfelelő eszköz kiválasztására! Olyan hajvasalót válassz, amelynek lapjai valamilyen újgenerációs technikával vannak kialakítva (simító lapok bevonata), amely a haj védelméért szolgál.

Hullámos haj:

Ha nagyon megfáradnának hullámaid, tekerd újra az arcod vonalánál lévő tincseket, mert ez a leghangsúlyosabb terület. Tegyél diffuzor tárcsát a hajszárító végére és így formázd újra a göndörséget.

Az ajánlott termékeket megtalálod a cikk végén kategóriákba rendezve! :)

Egyszerű, szupergyors megoldások

  • néhány csepp hajolaj (másnaponta megismételheted)
  • hajfény spray, mely eltünteti a matt hatást és hidratál (hajad vastagságától függően akár mindennapi használatra)
  • párataszító hajlakk, mellyel már hajszárítás után fixáld frizurádat (ezek a hajlakkok nem ragadnak, nagyon szeretem őket ;) )

És amikor már semmi nem segít, és végképp eleged van…

Kösd össze, csavard, fond, kontyozd és dobd fel extra kiegészítőkkel! Nagyon stílusos tud lenni egy most divatos hajcsat, hajgumi és hajpánt. Használd bátran!

Hajcsat és hajpánt kínálatunkért kattints IDE vagy a képre!

A fejbőr egészsége

Előfordulhat, hogy nem csak frizurádat, de fejbőröd egészségét is érinti az őszi időjárás! Erről itt, egy korábbi blogbejegyzésekben olvashatsz részletesen.

Ilyenkor speciális termékekre van szükséged, amelyeket hajgyógyászati online vagy személyes konzultációval pontosítunk. Részletekért keress bizalommal! 

TERMÉKEK

Hajápolás:

KÉRASTASE DISCIPLINE FLUIDÉALISTE hajfürdő

KÉRASTASE DISCIPLINE FLUIDÉALISTE maszk

L'Oreal LISS UNLIMITED sampon

L'Oreal LISS UNLIMITED maszk

L'Oreal LISS UNLIMITED powershot

ELEVEN HYDRATE MY HAIR sampon

ELEVEN HYDRATE MY HAIR balzsam

Hővédelem:

KÉRASTASE DISCIPLINE FLUIDISSIME hajápoló spray

ELEVEN MIRACLE HAIR TREATMENT pakolás

L'Oreal  MYTHIC OIL krém

Olajok:

SMOOTH & SHINE ANTI-FRIZZ szérum

Hajfény spray:

ELEVEN MAKE ME SHINE spray

Hajgöndörítés:

ELEVEN KEEP MY CURL krém

Hajformázó eszközök:

Hajszárítók

Elektromos hajkefe

2in1 hajgöndörítő

Hajvasaló

Hajkefék

L'Oreal Steampod

Kiegészítők:

Hajcsatok

Hajpántok

__________________

Ha tetszett a cikk, oszd meg, hogy másoknak is segítségére legyen! 

Szombati Szilvia

fodrász, hajgyógyász

"A szép frizura alapja az egészséges haj."

 

 

← Régebbi blogbejegyzés Újabb blogbejegyzés →Kommentelj